HOME   CV   FOREDRAG   KOGNITIV TERAPI   SINGING   CONTACT

Skuespiller Martin Brygmann i TV2 Nov. 2011:
Jeg har gået i behandling for min panikangst hos Sebastian Swane, som er en fantastisk mand og ekspert i kognitiv psykoterapi og kommet helt af med min sceneskræk.

Skuespiller Martin Brygmann oplevede pludselig voldsomme angstanfald og kontaktede overlæge i psykiatri, Sebastian Swane, der gav skuespilleren værktøjer, der hjalp ham.
DR Aftenshowet 21/11/2011.

Se video fra
DR Aftenshowet 21/11/2011 med Martin Brygmann og
Sebastian
Swane: Klik her
(Kan tage nogle minutter at downloade)

Hør her Peter Lund Madsens program Hjernemadsen, hvor en af mine patienter fortæller om min behandling af hans angst. Klik herHvis dette link slet ikke virker, så prøv at klikke her i stedet, da dette leder til et andet lydfil-format

 


Martin Brygmann fortæller i TV2 om min behandling af hans panikangst med kognitiv terapi. Klik her for at se det.

 

Se Program på TV3, hvor jeg behandler en patient for angstsymptomer for åben skærm:
http://www.tv3play.dk/programmer/like-tv/490339?autostart=true

 

Hør interview med koncertpianist Katrine Gislinge og psykiater Sebastian Swane på P1 om Sceneskræk

 

Kære Sebastian
Det er dejligt at se de gode evalueringer, som dels skyldes dig og din uudtømmelige energi og kompetence (one in a million) og dels emnet (kognitiv terapi), der er meget stort behov for. Du anvender dine ressourcer suverænt målrettet og vil drive det langt.

Irene Oestrich
Psykolog, Centerchef, Ph.D. Adg. professor. Supervisor og specialsit i kognitiv terapi. Forfatter.

 

Podcast om schema terapi og kommunikation Kaare Thomsen interviewer Sebastian Swane 2019:
https://www.gottleben.com/podcast/1128-episode-9.html

 

 

Kognitiv terapi:

Ovenstående foto viser undertegnede sammen med grundlæggeren af den kognitive psykoterapi, professor Aaron Beck.

Jeg er uddannet Kognitiv psykoterapeut og videreuddannet med diplom i Dialektisk Adfærdsterapi, Schemafokuseret terapi , Acceptance and Commitment Therapy og sexologi. Jeg er optaget på selskabet for adfærd og kognitiv terapis hjemmeside (SAKT) 2000 og underviser bl.a. psykologer og psykiatere i kognitiv terapi. I Dansk Psykiatrisk Selskab og Dansk Psykolog Forening er jeg terapeutliste er jeg godkendt som specialist og vejleder i kognitiv psykoterapi 2008. Jeg er ledelsesansvarlig overlæge på psykoterapeutisk afsnit på Frederiksberg hospitals psykiatriske center. Jeg er medlem i Psykoterapeutisk Komite i Region Hovedstadens Psykiatri.

Kognitiv psykoterapi er den hurtigste, bedst virkende og bedst dokumenterede psykoterapiform af en hel række psykiske sygdomme og problemer som panikangst, socialangst, fobier, tvangstanker og tvangshandlinger (OCD), ludomani, bulimi, depressioner, lavt selvværd, kriser, samlivsproblemer mm.

Kognitiv psykoterapi er overvejende en kort-tids-behandling, og i stedet for primært at beskæftige sig med barndommen koncentrerer den sig om det, der er problemet her og nu og giver effektive og virksomme værktøjer og løsningsmodeller. Klienten eller patienten opfattes som ligeværdig, og man går ikke ind og tolker Freudiansk, men får afdækket problemerne ved en meget effektiv oplysende og opklarende spørgeteknik, som ganske hurtigt hjælper personen til at blive sin egen terapeut. Dette suppleres med hjemmeopgaver og adfærdsøvelser.

Dialektisk adfærdsterapi: En videreudvikling af kognitiv psykoterapi til bl.a. selvskadende borderline personlighedsforstyrrede, som har vist bedst dokumenterede effekt på disse problemer.

Jeg har min egen psykoterapeutiske praksis ved siden af mit arbejde som speciallæge i psykiatri uden om sygesikringen, og man behøver derfor ikke nogen henvisning fra egen læge. Desuden har jeg stor erfaring igennem mit daglige arbejde som psykiater på Rigshopsitalet med psykologiske problemstillinger, hvilket jeg mener, er vigtigt med hensyn til diagnostik, psykologisk og biologisk forståelse, som baggrund for psykiske sygdomme

Advarsel: Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel og enhver kan slå sig op som terapeut eller certificeret coach efter et weekend kursus eller brevkursus. Det er derfor vigtigt, at når man vælger en terapeut, at man gør sig klart, om det er en professionel behandler, og om vedkommende evt. er specialist-godkendt, og om det er kognitiv terapi, eller en "ikke dokumenteret virksom terapiform" man har valgt.

http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet/Artikler/2011/11/21164223.htm

Kognitiv terapi og coaching tilbud:

Individuel, par eller gruppe-kognitivterapi mod panikangst, socialangst, fobier, depressioner, lavt selvværd, kriser, samlivsproblemer, seksuelle problemer, identitetsproblemer, ludomani, tvangstanker og tvangshandlinger (OCD), Skemafokuseret terapi til personlighedsforstyrrelser m.m.

Jeg foretrækker, hvis du/i vil i kontakt med mig og gå i terapi, at du sender en mail om dit problem og lidt om dig selv i øvrigt. (Se mailadresse under "Contact").
Der er ingen økonomisk støtteordning tilknyttet min praksis, hvorfor der ikke behøves nogen henvisning. Jeg arbejder kun som psykiater på psykiatrisk afdeling og ikke som privat-praktiserende psykiater. Derimod kan du gå i kognitiv og Skemafokuseret psykoterapi privat hos mig, hvis du ønsker det, forudsat at jeg har tider.

Klik på nedenstående links for at se dem:

Link til patient-evalueringer af terapiforløb hos Sebastian Swane

Link til patient-evalueringer af terapiforløb hos Sebastian Swane 2014-2015

Myten om angst og følelser. (Ny hjerneforskning vender op og ned på vores forståelse af følelser og angst). Link til Kronik i Politiken af ledende overlæge Sebastian Swane 27/12 2018

Link til artikel af Sebastian Swane: Kognitiv terapi, hvad er det?, og reflektioner om emotioner og kognitioner.

Link til kritisk artikel om Freud og dynamisk terapi af Sebastian Swane

Angsten for at miste kontrol og blive sindssyg. En kortfattet beskrivelse af angstens psykologi, fysiologi og behandling. Artikel af ledende overlæge Sebastian Swane Revideret 06 09 2018

Angsten for hvad andre tænker. Er du overmedgørlig, har svært ved at sige din mening, sige nej til andre, udtrykke dit behov og være ligeværdig i relationer? Artikel af ledende overlæge Sebastian Swane 2019

Stress, angst og depression bunder ofte i leveregler om kontrol og perfektionisme. Artikel af ledende overlæge i psykiatri Sebastian Swane

Bekymringer. Årsagen til vi bekymrer os og bekymrings-håndtering. Artikel af ledende overlænge Sebastian Swane (Januar 2019)

Vrede. Hvad er vrede? Hvorfor bliver vi vrede? Hvordan håndterer man vrede? Artikel af ledende overlæge i psykiatri Sebastian Swane

Jalousi. Hvad er jalousi, hvorfor bliver vi jaloux og hvordan håndter man jalousi? (Det er ikke andre, som gør os jaloux, det er den historie, vi har med os.
Artikel af ledende overlæge i psykiatri Sebastian Swane

Link til Frederiksbergbladets 3 artikler om undertegnedes kognitive behandling af angstpatienter og patienternes tilfredshed

Radio interviews:

Link til Radio-Interview 23/05/13 i P1. "Apropos." Sebastian Swane fortæller om leveregler om kontrol og perfektionisme, stress og angst. DEL 1

Del 2

Del 3

Link til Universitetsradioen okt.2011. Sebastian Swane interviewes om Angst og behandling med Kognitiv Terapi

Link til radio-interview på Færøerne med Sebastian Swane om Kognitiv terapi og Opera. 17.11.2005. (Det første halve minut er på færøsk, derefter på dansk)

Link til Radio Interview med Sebastian Swane om OCD 2014

Link til radio interview på P3 270312. Sebastian Swane interviewes om vaner og OCD

Link til Radio-Interview med Sebastian Swane om Personlighedsforstyrrelser 2014

Link til kl. 12-radioavisen P1. 220612, hvor jeg oplyser om angstbehandling i form af pakketilbud

 

Foreninger:

Link til: selskabet for adfærd og kognitiv terapi

Link til angstforeningen

Link til OCDforeningen

Link til depressionsforeningen

Link til at få mere at vide om depression på DepNet

Link til information om depression og angst, nyhedssted, lægekonsulenter m.m. på
Depweb

Link til netdoktor

Link til information om psykiske lidelser, udarbejdet af speciallæger i psykiatri på Psyknet.dk

Link til ordbog over psykiske lidelser, udarbejdet af en speciallæge i psykiatri samt en journalist på Netpsykiater.dk

Link til Livslinien
Telefonrådgivning for mennesker, der er i krise, har selvmordstanker samt for pårørende. Telefon 70 201 201

Link til alliance rehab om Voksnes overspisning og bulimi

Alkoholproblemer. Link til Lænken

Spillelidenskab/ludomani. Link til Center for ludomani

Link til Aspergerforeningen

Litteratur om kognitiv terapi og selvhjælpsbøger om angst, OCD, selvværd og depression:

Irene Oestrich: Selvværd og nye færdigheder.

Irene Oestrich: Selvtillidstræning og udvikling af socialefærdigheder.

Irene Oestrich: Tankens kraft.

Melanie Fennell: At overvinde lavt selvværd.

Esben Hougaard: Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi.

Kognitive behandlingsformer. Merete M. Mørch, Nicole Rosenberg, Peter Elsass.

Kognitiv behandling af skizofreni Nicole Rosenberg

Mind over mood. Change how you feel by changing the way you think. Greenberger og Padesky. The Guildford Press.

Skizofreni. Udgivet af psykiatrifondens forlag 1997.

OCD. Information om OCD. En vejledning for patienter og pårørende af Per Hove Thomsen. Professor, overlæge, dr.med., Børne og Ungdomspsykiatrisk Hospital Risskov.

OCD hos børn og unge af Per Hove Thomsen, psykologisk Forlag, København 2002

Om børn og unge med OCD af Per Hove Thomsen, Hans Reitzels Forlag, København 2003

Når ritualerne tager magten - en bog om OCD af Elsebet Steno Hansen og Tom G. Bolwig, Munksgaard Danmark, København 2002

www.sssssssssssss.ssssssssssssssssssssssssss

Nu får psykisk syge endelig hurtig hjælp

22. jun. 2012 06.10 Indland

De mange hundredtusinder danskere, der lider af angst, depression, spiseforstyrrelser og fobier kan se frem til bedre hjælp.

Samtidig ligestilles patienter med psykiske lidelser for første gang nogensinde med patienter med fysiske sygdomme.

Det er konsekvensen af, at Danske Regioner indfører pakkeforløb på i første omgang ni ambulante områder inden for psykiatrien på samme måde, som det allerede kendes fra de succesrige kræft- og hjertepakker. Siden følger flere.

Dermed sikres det, at patienter med psykiske problemer over hele landet får stillet en hurtig og kvalificeret diagnose og får ensartet behandling.

Kun tilfredse patienter
Region Hovedstaden har med meget positive erfaringer prøvekørt pakkeforløbene siden januar 2011.

- Vi har kun haft tilfredse patienter. Det her er et gennembrud i psykiatrien og et stort løft til kvaliteten i behandlingen, siger ledende overlæge Sebastian Swane fra Psykoterapeutisk Afsnit på Psykiatrisk Center Frederiksberg og fortsætter:

- Der er 300.000 patienter bare med angst og lige så mange med depression. Mange af dem har gået rundt og haft det forfærdeligt, men har ikke anet, hvad de fejlede og ikke fået nogen diagnose.

Knækket sjæl ligeså vigtig som brækket arm
- Så finder de i telefonbogen en eller anden psykolog, hvoraf nogle slet ikke er tilstrækkeligt uddannet, hvor patienten går i årevis, uden at det hjælper. Nu kan de få gratis og effektiv behandling, siger han.

Ifølge næstformand i Danske Regioner Carl Holst (V) kan de nye pakkeforløb også ses som et tiltrængt opgør med mange års skævhed i behandlingen mellem fysiske og psykiske lidelser.

- Vi skal ikke kun fokusere på brækkede ben og arme, men lige så meget på de knækkede sjæle, siger han.

Psykiatriske patienter lever i snit 20 år kortere end andre danskere.

/ritzau/

 

Artikel af ledende overlæge i psykiatri Sebastian Swane

 

 

 

Forside - Home

CV
 

Foredrag
 

Kognitiv Terapi
 

Recordings of my singing

Contact
 

 

2006 Swane / Hagensten