HOME   CV   FOREDRAG   KOGNITIV TERAPI   SINGING   CONTACT

CV:

Afsnitsledende overlæge på Psykoterapeutisk Afsnit Frederiksberg Psykiatriske Centeri 2009, fungerende overlæge 2006 Psykiatrisk Center Rigshospitalet, speciallæge i psykiatri 2005, kognitiv psykoterapeut 2000 (specialist og supervisor godkendt af Dansk Psykiatrisk Selskab og Dansk Psykolog Forening), dialektisk adfærdsterapeut 2006 og schemafokuseret terapeut 2008. Uddannet på sexologisk klinik Rigshospitalet i sexologi med afslutet kursusbevis 2009. Psykiatrisk konsulent for lægernes testcenter.
Operasolist.
Foredragsholder.

Gæsteunderviser på Operaakademiet

Jeg er ansat på Frederiksberg hospitals psykiatriske center Psykoterapeutisk specialafsnit som afsnitsledende overlæge og kognitiv specialistgodkendt psykoterapeut og har min egen praksis med kognitiv psykoterapi, som ikke kræver henvisning.

Jeg er endvidere uddannet fra universitetet, konservatoriet og Royal College of Music Opera school i London i musikteori, sang og klaver. Jeg debuterede 25 år gammel til en friluftskoncert for 150.000 mennesker i en hovedrolle med en af verdens største sopraner nogensinde, Dame Joan Sutherland, og var så privilegeret at jeg fik en 3-årig solistkontrakt i verdens smukkeste operahus, Sydneyoperaen i Australien. Under "Links til min sang og artikler, kan du høre et uddrag fra min debut med Dame Joan Sutherland.

I dag arbejder jeg især med at lave cd-indspildninger af forskellige lieder og operaarier inden for bas- og barytonrepertoiret.

Jeg forsker i sammenhængen mellem opera og psykiatri, fx hvordan personernes psykologi i operaerne udtrykkes i musikkens lagdeling og musikalske sprog.

Min varierede baggrund har ledt til en omfattende foredragsvirksomhed og undervisning inden for psykologisk/psykiatrisk fortolkning af opera og klassisk musik, kommunikation, konfliktløsning, spørgeteknik og emotionsforskning. Desuden terapeutisk behandling af forskellige psykiske lidelser bl.a. angst OCD, ludomani og personlighedsforstyrrelser.

Fotoerne viser bl.a. udsnit fra mit oplevelsesrige liv som operasolist på Sydneyoperaen og som læge og videre til oplevelser fra mine mange rejser over hele verden fx snescooter på gletscher i Island, faldskærmsudspring, luftballon over Li-bjergene i Kina, hanggliding over Rio, dykning på Galapagos-øerne, Inkatrail Matchu Pitchu, helikopterflyvning over Niagra-falls, riverrafting ved Iguazu, på arabiskfuldblodshest i Sahara, kamelridning ved foden af Keopspyramiden, delfin- og søløvesvømning, Den Himmelske Fredsplads, Den Røde Plads, New York, Istanbul, Casablanca, Tokyo, sydligste punkt i Australien, bestigning af Grand Canyon, meteorkrater i Nevadaørkenen og min tur tværs over USA. Jeg har indtil nu været privilligeret og set 41 lande. Jeg opsøger alt fra naturoplevelser til alle operahuse, kunstmuseer og arkitektoniske mesterværker verden over.

Jeg er en passioneret kunstelsker, især af klassisk kunst og skulptur med forkærlighed for italiensk renæssance. Der er ikke mange museer i og uden for Europa jeg ikke har besøgt utallige gange.

Endelig interesserer jeg mig ud over faglitteratur meget for de klassiske litterære værker, skuespil, koncerter og ballet, især dem som er koreograferet af mit største nulevende idol og meget tætte ven balletchef på Hamburg-operaen John Neumeier. John er for mig et af vor tids største nulevende kunstneriske genier.

Mine interesser er listet under links til "Mine arier og artikler".

View Sebastian Swane's profile on LinkedIn

 

Lægerelaterede ansættelser:

Afsnitsledende overlæge på psykoterapeutisk specialafsnit Fredriksberg hospitals psykiatriske center. 2009

Fungerende overlæge for Klinikken for angst og OCD Rigshospitalets psykiatriske center. 2009

Godkendt og optaget på Dansk Psykiatrisk Selskab og Dansk Psykolog-forenings terapeutliste som specialist og vejleder/Supervisor i kognitiv psykoterapi. 2008.

Diplomuddannet Dialektisk Adfærdsteraeput og i Mentaliseringsbaseret terapi og Prolonged Exposure Therapy.

Certificeret på avanceret niveau Skemafokuseret Terapeut.

Speciallæge i psykiatri og kognitiv psykoterapeut
Rigshospitalets klinik for ambulant behandling af ikke psykotiske lidelser som fx angst, OCD, depressioner mm. 2007

Fungerende overlæge.
Opøgende psykoseteam. Amager psykiatriske afdeling 2006

Diplomuddannet Dialektisk adfærdsterapeut. 2006 og avanceret Dialektisk Adfærdsterapi 2008

Afdelingslæge. Amager psykiatriske afdeling 2005

Tilladelse til at kalde sig speciallæge i psykiatri 2005

Netværksperson for yngre læger. Amager psykiatriske afdeling 2005.

Privat psykoterapeutisk praksis med kognitiv terapi. 2000

Kognitiv psykoterapeut. Optaget i selskabet for adfærd og kognitiv terapis hjemmeside (SAKT) 2000

Klinisk underviser af medicinstuderende. 2001

Tilladelse til selvstændigt virke som læge. 1999

Lægevidenskabelig embedseksamen. Cand. med. Københavns Universitet juni 1997

Musikrelaterede ansættelser:

3-års operasolist-kontrakt på Sydneyoperaen i Australien. Debuterer 25 år gammel i hoverollen som Dr. Miracle i Hoffmanns eventyr med Dame Joan Sutherland på Sydneyoperaen

2- års operasolist-kontrakt. Abbey Opera London

Solist engagementer i USA, Europa og Australien

Diploma in advanced studies in opera . Royal College of Music Opera School in London. Studerede bl.a. hos operasolist Peter Pears.

Legater fra Dronning Margrethe og Prins Henriks fond og Augustinus-fonden.

Hovedskoleeksamen i sang, klaver og musikteori. Det kongelige danske Musikkonservatorium. Studerede bl.a hos Professor Kim Borg, docent Vagn Thordal og operasanger Lone Koppel

Bachelor i musikvidenskab.

Har sideløbende læst kunsthistorie og teatervidenskab. Københavns universitet

Undervist i musikteori og operaforståelse på AOF i 4 år

Undervist i sang og drama i 10 år

Udvalg af artikler, kronikker, tv, radio, dvd:

Specialestudie: Aggression og testosteron. Panum 1996

Kronik i Politiken: Maria Callas 16/09/97

Tchaikovskys depressioner. Artikel i Neurohow nr. 4 2001

Narcissisme. Artikel i Neurohow nr. 6 2001

Interview i operabladet Ascolta marts 2005

Operaskikkelsernes psykiske anatomi. Artikel i Ascolta maj 2005

Det musiske kunstnersind. Artikel i psykiatribladet Indsigt 2007 dec. 2007

Radio og tv transmissioner af diverse koncerter og operaforestillinger, Sydney, London, Danmark.

Interview Færøsk-radio 17/11/06

Interview I magasin: ”Teater” om operaens psykologi. No 126. Dec 2005

DVD-udgave af foredrag: Mani og depressioner i musikken. 3 foredrag ved Professor, dr. med. Tom Bolwig, Lægelig direktør, dr.med. Rasmus Fog og Sebastian Swane. Maj 2000 Nationalmuseet og Musikhuset Århus. Udgivet af Lundbeck

DVD-udgave af foredrag: Narcissisme: Kierkegaards identifikation med Mozarts Don Juan. Maj 2001 Nationalmuseet og Musikhuset Århus. Udgivet af Lundbeck

Bestyrelsesposter i faglige foreninger:

Bestyrelsesmedlem i angstforeningen 2005. Peder Bangsvej 1.G.3 2000 Frederiksberg C.

 

 

 

 

Forside - Home

CV
 

Foredrag
 

Kognitiv Terapi
 

Recordings of my singing

Contact
 

 

© 2006 • Swane / Hagensten